Karakteristike i ekosustav suvremene online trgovine

Naziv seminara: Karakteristike i ekosustav suvremene online trgovine
Fokus: tvrtke koje već imaju vlastitu internetsku prodaju ili je žele uvesti

Program na hrvatskom je samo na zahtjev

Obratite nam se u slučaju da ste zainteresirani za osposobljavanje u svojoj tvrtki ili želite organizirati osposobljavanje za vašu grupu slušatelja na vašom ili nekom drugom jeziku i/ili u drugoj zemlji.

Glavna tema: Marketing i prodaja
Srodne teme: Digitalna ekonomija, Internacionalizacija poslovanja

Kod seminara: WOC-004002-0001-HR

Mjesto održavanja: prema dogovoru s klijentom ili organizatorom osposobljavanja u pojedinoj zemlji

Drugi jezici: na zahtjev i uz prethodni dogovor

poenostavljeni-ekosistem-spletne-trgovine-sl-basic-350x220.jpeg

Više o programu

V svetu je aktivnih preko 10 milijonov spletnih trgovin, samo v Evropi jih je več kot 800.000. To število še vedno raste, kar predstavlja velik izziv za vsakogar, ki prodaja izdelke in/ali storitve preko spleta. V okviru seminarske delavnice bo predstavljen kompleksen ekosistem spletne trgovine, ki spletnega trgovca postavi pred ostalimi konkurenti. Enostavne rešitve spletne trgovine niso več dovolj, še posebej to velja za vse tiste, ki želijo spletno prodajo razširiti na tuje trge.

Program je namenjen:

 • lastnikom in vodstvenim kadrom v podjetjih z lastno spletno prodajo ali z željo po razvoju spletne prodaje ali z željo po razširitvi obstoječe spletne prodaje na tuje trge;
 • lastnikom in vodstvenim kadrom v podjetjih;
 • kadrom, ki so zadolženi za organiziranje prodaje ter ostalim marketinškim in prodajnim strokovnjakom;
 • strokovnjakom s področja mednarodnega poslovanja podjetij.

Namen usposabljanja je seznaniti udeležence s trendi sodobne spletne trgovine ter jim pomagati pri razumevanju in načrtovanju lastnega ekosistema sodobne spletne trgovine v njihovem konkretnem primeru.

Tako kot na drugih področjih poslovanja se tudi na področju spletne prodaje dogaja veliko sprememb, predvsem v smislu povezovanja spletne trgovine z številnimi drugimi poslovnimi rešitvami in procesi. S povezovanjem nastaja kompleksen ekosistem, ki mora biti načrtovan in usklajen že od samega začetka. Bolj povezan, večfunkcionalen, večkanalen sistem je vzpostavljen, bolj konkurenčen je v primerjavi z ostalimi spletnimi trgovinami, ki takih rešitev še niso pričeli uvajati.

Med drugim, bomo odgovorili na naslednja vprašanja:

 • Kakšne povezave in funkcionalnosti bi morala imeti sodobna spletna trgovina in kakšne rešitve se že nakazujejo v prihodnosti?
 • Ali so kakšne pomembne razlike med spletno trgovino, ki naj bi delovala samo v Sloveniji in tisto, ki naj bi delovala tudi v drugih jezikih in za druga tržišča?
 • Kakšne so razlike v pripravi izdelka ali storitve za posamezne spletne prodajne poti oz. kaj je pomembno v zvezi s tem vedeti?
 • Kako prilagoditi poslovanje sodobnim digitalnim trendom in kakšna dodatna znanja in orodja še potrebujete? 

To je le nekaj izmed vprašanj, na katere bomo odgovorili na seminarju.

Po zaključku seminarja boste

 • imeli uvid v sodobne rešitve spletne trgovine;
 • razumeli pomen izgrajevanja ekosistema spletne trgovine;
 • znali identificirati za vas ter vaše izdelke in storitve številne digitalne prodajne poti;
 • znali planirati oz. optimizirati vašo strategijo razvoja spletne trgovine.

Krovna tema: Marketing in prodaja

Pri našem delu se srečujemo z mnogimi podjetji z različnimi polizdelki, izdelki in storitvami, ki so namenjeni prodaji poslovnim subjektom, javnemu sektorju preko javnih naročil in/ali končnim potrošnikom. Veliko teh podjetij svoje izdelke in storitve nima pripravljene v obliki in na način, ki bi bila primerna za trženje v tujini, in sicer bodisi zaradi pomanjkanja certifikatov, neizpolnjevanja standardov, neprimerne cenovne politike, neprimerne embalaže, konkurečnosti glede oblike in funkcionalnosti izdelka oz. storitve ali iz kakšnega drugega razloga. Tudi podjetja sama imajo velikokrat neprimerno notranjo organiziranost ali neizkušene kadre za prodajo na tujih trgih.

Z rastjo pomena spletne prodaje, spletnih socialnih omrežij in analitičnih orodij za spremljanje prodaje in obnašanja obiskovalcev na spletnih straneh je postal marketing in prodaja bistveno bolj kompleksen. To danes pomeni, da imamo, poleg klasičnih, še izjemno veliko število možnih spletnih marketinških, oglaševalskih in prodajnih kanalov, ter na razpolago tudi veliko s tem povezanih programskih orodij.

Naša usposabljanja razkrivajo različne vidike marketinga in prodaje v mednarodnem kontekstu.

Seminarje na temo "Marketing in prodaja" razvijamo modularno, in sicer ločeno po posameznih vrstah komunikacijskih in prodajnih kanalov, po posameznih skupinah izdelkov in storitev, po posameznih trgih in/ali na osnovi drugih kriterijev in prejetih pobud podjetij.  V okviru tematike "Marketing in prodaja" priporočamo tudi, da se udeležite usposabljanja z naslovom:

Odvisno od interesa udeležencev bodo sledili dodatni moduli.

mag. Irena Rezec, MBA

IR 400x400Irena Rezec je izkušena strokovnjakinja z več kot 30 letnimi izkušnjami tako v javnem kot v privatnem sektorju v Sloveniji in tujini. Znanje in izkušnje s področja razvoja informacijskih rešitev, podjetništva, evropskega in svetovnega poslovnega okolja, pomena partnerstev ter mednarodnega poslovanja podjetij si je pridobivala preko univerzitetnega (informacijski sistemi) in magistrskega študija (mednarodni management) ter v praksi v različnih vlogah, med drugim kot vodja Euro Info Centra v Ljubljani (danes pod imenom Enterprise Europe Network), preko sodelovanja v različnih delovnih skupinah v Sloveniji in tujini ter zadnjih 16 let v vlogi direktorice podjetja WOTRA tudi preko velikega števila svetovalnih projektov in usposabljanj, ki jih je izvajala v Sloveniji in v drugih državah po svetu. Zadnjih 16 let tudi redno ocenjuje prispele predloge projektov pri Evropski Komisiji, in sicer iz področij informacijske tehnologije, podjetniškega grozdenja in sodelovanja ter občasno iz urbanega in ruralnega gospodarskega razvoja.

Dodatno se je poglobljeno usposabljala na področjih:

 • sodelovalnih odnosov in upravljanja s poslovnimi partnerstvi (Rhythm of Business, OECD, Gospodarska zbornica Vzhodne Flandrije);
 • odprtega in sistematičnega inoviranja (CREAX, ECSB);
 • digitalnega marketinga in spletnih prodajnih kanalov (Amazing);
 • regionalnega gospodarskega razvoja (Flemish Government, OECD, InWEnt Germany, Assembly of European regions);
 • kvantnih tehnik (Tadej Pretner);
 • organizacijskih oz. poslovnih sistemskih postavitev in v letu 2016 pridobila certifikat za moderatorko organizacijskih oz. poslovnih sistemskih postavitev, ki ga v Sloveniji podeljuje Inštitut za sistemske postavitve v sodelovanju z Inštitutom Berta Hellingerja na Nizozemskem.

Med drugim, je članica:

 • svetovalnega odbora Hiše grozdov (originalno Kuća Klastera) – krovna organizacija balkansko-črnomorske mreže podjetniških grozdov s sedežem v Nišu, Srbija;
 • TCI Network– The Competitiveness Institute Network s sedežem v Barceloni, Španija;
 • ERENET – Entrepreneurhsip Research and Education Network of Central European Universities s sedežem v Budimpešti, Madžarska.

Osebna bibliografija je dosegljiva v COBISS bibliografskemu sistemu.

Kontakt z izvajalko lahko vzpostavite preko telefona, št. 040 / 790 000 ali preko e-pošte: irena /@/ wotra.com.

linkedin xing angellist    

V zvezi z razvojem ekosistema sodobne spletne trgovine in digitalnih prodajnih poti nudimo tudi svetovalne storitve prilagojene posameznemu naročniku, med drugim:

 • načrtovanje in izdelava spletne (in/ali tradicionalne) prodajne strategije za posameznega naročnika z upoštevanjem raznolikosti prodajnih kanalov ter v okviru tega po potrebi za posamezen namen, posamezno skupino izdelkov ali storitev, posamezno tržišče in/ali ciljno skupino;
 • pregled in ocena obstoječe rešitve ter izdelava predlogov za prenovo oz. izboljšave;
 • prevzem vodenja razvojnega projekta spletne trgovine v vašem podjetju;
 • koordinacija razvoja ali prenove spletne trgovine z razvojno ekipo;
 • mentorstvo vaše ekipe pri razvoju ali prenovi spletne trgovine.

Za podrobnejše informacije o naših dodatnih storitvah obiščite spletno stran podjetja WOTRA.

Kontaktirajte nas

Obratite nam se u slučaju da ste zainteresirani za osposobljavanje u svojoj tvrtki ili želite organizirati osposobljavanje za vašu grupu slušatelja na vašom ili nekom drugom jeziku i/ili u drugoj zemlji.

Iz naše prošlosti

Intervjuji z slovenskimi uspešnimi izvozniki

Vpogled v seminar z naslovom »Več navdiha«

Povezani članci

Koje su mogućnosti prodaje proizvoda kroz Amazon?

18-06-2019 | Irena Rezec | Hits:16418

  Amazon bilježi visok rast svake godine u smislu broja prodavača i kupaca, kao i u smislu ostvarenog prometa od prodaje. I tvrtke koje su samo promatrale amazon sa strane moraju priznati da se prodaja na Amazonu više ne smije zanemariti. Prodajne metode na Amazonovim tržnicama variraju ovisno o strategiji, vrsti proizvoda i mogućnostima pojedinih tvrtki.

Read more...

Razvijte, poboljšajte ili proširite ekosustav vaše online trgovine

10-11-2018 | Irena Rezec | Hits:583

  Naš pristup razvoju ekosustava moderne online trgovine kombinira znanje iz strateškog menadžmenta, informacijske tehnologije, internacionalizacije poslovanja, upravljanja partnerima a i marketinga i prodaje.

Read more...

Prodaja hrane i pića u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj

03-01-2017 | Irena Rezec | Hits:1027

  U sklopu naših usluga vezanih za internacionalizaciju poslovanja smo u posljednje vrijeme posvetili veliku pažnju istraživanju i prikupljanju informacija o mogućnostima izvoza hrane i pića na druga europska tržišta, posebice na englesko i irsko tržište. Iznad svega, englesko tržište je priznato kao jedno od svjetskih tržišta (prema nekima, čak i kao svjetsko tržište br. 1) za prehrambene proizvode.

Read more...

Malenost nije prepreka

01-04-2013 | Irena Rezec | Hits:859

  Pojedinačna tvrtka može utjecati na unutarnje prepreke s odgovarajućim razvojnim strategijama i poslovnim modelima, ali je teže utjecati na prepreke u poslovnom okruženju. Ipak, postoje mnogi slučajevi u kojima su male tvrtke, unatoč njihovoj maloj veličini i početnom neiskustvu, postigle izvanredne uspjehe na stranim tržištima. 

Read more...

Please publish modules in offcanvas position.